Eerste week school - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Matthijs Baurichter - WaarBenJij.nu Eerste week school - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Matthijs Baurichter - WaarBenJij.nu

Eerste week school

Door: matthijsbaurichter

Blijf op de hoogte en volg Matthijs

02 September 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Mijn eerste week met echte lessen is over. De tijd vloog als het ware voorbij. ik heb zoveel al geleerd. Niet alleen dingen in de les, maar voornamelijk dingen die te maken hebben met de Amerikaanse Cultuur. Zo heb ik al echt (en veel) typisch Amerikaans voedsel gegeten, en ben ik naar de Wallmart geweest! De klassen die ik volg zijn A survey of the U.S. history, great political thinkers, een pre-engineering class en het vak golf, volleyball and soccer (omdat het kan in Amerika!). Voor de meeste klassen heb ik ongeveer 4 uur per week les. Dat klinkt weinig, maar meestal geven de leraren heel veel huiswerk op (ik moet ongeveer 40 bladzijdes per les lezen), dus daar ben je ook wel even zoet mee. De klassen hier bestaan uit rond de 10 personen, dus even indutten is ook niet mogelijk, laat staan je huiswerk vergeten. Ik heb een klas waarbij we met z'n allen aan een grote tafel zitten en mijn bij mijn great political thinkers klas zitten we in van die Amerikaanse schoolbanken waarbij de tafel al aan de stoel is vastgemaakt.

Naast al het studiewerk heb ik nog genoeg tijd over om andere dingen te doen. Ik ben lid geworden van de tennis club (Linfield heeft 6 banen waar je vrij op kan spelen) en ik kan dus elke avond van 7 tot 9 met andere mensen die komen spelen. Ik heb bij deze avonden (ben er tot nu toe al naar drie geweest) ook weer vele vrienden gemaakt, die je weer overal tegenkomt, want Linfield is zeer klein (ongeveer 1700 studenten). Daarnaast ga ik in de ochtend vaak hardlopen. Je hebt hier een hardlooproute, die volgens Amerikanen door de echte natuur gaat, maar eigenlijk is het gewoon een pad om een veld heen, dat omsingeld is door wegen. Maar het is lekker om te rennen, en mijn filosofie erachter is: hoe meer ik sport, des te meer ik kan genieten van het Amerikaanse eten!

Ik slaap in een heel gezellige dorm. Ik ken ongeveer iedereen (er slapen een kleine 50 man) en we doen alles samen. We gaan samen lunchen en naar het avondeten en we hebben deze middag met alle jongens een potje football gespeeld! Vanavond gaan we met z'n allen naar een fratparty, dus dat zal ook wel heel gezellig worden (de meeste Amerikanen hebben nog nooit gedronken, dus dat wordt lachen!)

Ik ga nu avond eten, dus moet dit verhaal jammer genoeg stoppen, maar ik laat zo snel mogelijk meer weten over mijn leven hier.

PS: ik heb een computer besteld dus binnenkort kan ik foto's uploaden, zodat jullie een beetje kunnen zien hoe ik hier leef!