Eastern Washington en begin Spring term - Reisverslag uit McMinnville, Verenigde Staten van Matthijs Baurichter - WaarBenJij.nu Eastern Washington en begin Spring term - Reisverslag uit McMinnville, Verenigde Staten van Matthijs Baurichter - WaarBenJij.nu

Eastern Washington en begin Spring term

Door: Matthijs Baurichter

Blijf op de hoogte en volg Matthijs

09 Februari 2012 | Verenigde Staten, McMinnville

Na mijn lange en erg mooie reis naar Mexico had ik een paar dagen (3 om precies te zijn) voordat mijn volgende avontuur begon. Dat is dus net genoeg om iedereen weer te zien, alles te vertellen, alles aan te horen wat er allemaal op de campus is gebeurd en om nog even snel wat kleren te wassen. Het was de zaterdag twee weken geleden dat ik vertrok met de trein naar Seattle. Treinen zijn hier zeer uitzonderlijk en je wordt meer behandeld zoals in een vliegtuig dan in een trein. Nadat mijn ticket 4 keer was gecheckt, mijn tas was ingecheckt en ik een stoel had gekregen was ik klaar voor mijn reis. Na vier uur kwamen we aan in Seattle, waar ik in een hostel verbleef dat echt in het midden van de stad was. Ik heb een beetje rondgelopen, en in de avond heb ik een film gekeken in de bioscoop (best raar als je alleen in een bioscoop gaat zitten, maar er waren eigenlijk best veel mensen alleen dus ik viel niet erg op). De dag daarna heb ik nog meer rondgelopen (oa naar Pioneer Square) totdat JB mij kwam ophalen. Vanaf daar reden we in de avond naar zijn huis in Oost Washington. Het was best jammer dat het donker was, want de reis was echt super mooi door bergen en de woestijn. We kwamen laat in de avond aan en besloten om maar naar bed te gaan.

De volgende dag werd ik wakker in een huis dat omgeven werd door een soort van teletubie heuvels bedekt met sneeuw en aarde. Het was echt een soort surrealistische wereld omdat er echt bijna nergens een boom te zien was. JB's vader is een boer, dus nadat ik een kleine rondleiding had gekregen op de boerderij, klommen we in de auto om naar de grond te gaan die JB's vader bewerkte. Het waren sowieso meerdere velden, maar Nederlandse veldjes zijn er echt niks bij. Het zij enorme lappen land die meerdere heuvels bedekken en alleen maar te bereiken zijn door middel van onverharde wegen. JB heeft meerdere grote tractoren en twee gigantische combines. Voor de mensen die niet weten wat dat is, google het maar. JB rijdt tijdens de oogst een van deze machines. Hij is geboren op de boerderij, en zal er na college waarschijnlijk ook weer terugkeren. Het is een een boeren zoon, super nuchter, heel vriendelijk en altijd in voor een praatje!

De dagen daarna hebben we voornamelijk rondgereden naar verschillende vrienden, ooms (die ook boer zijn) en tantes, neven en nichten en ga zo maar door. Ook zijn we eventjes naar Idaho gereden, dus die staat kan ik ook weer afstrepen van mijn lijstje. Ook hebben we geholpen op de boerderij en moesten we de luchtfilters vervangen van de combines. Ik wist natuurlijk helemaal niet wat dat was, maar JB liet het me zien en ik heb uiteindelijk een lucht filter zelf vervangen. Ook heb ik (natuurlijk) weer met een geweer geschoten. Eerst met een kleine buks en daarna met een gun met een scope, dus ik had in één keer een melkpak in de lucht geschoten dat op ongeveer 100 meter afstand was. Het was echt super cool!

Op donderdag reden we terug en nu hadden we wel het licht mee, dus konden we genieten van de prachtige uitzichten van de woestijn en de Columbia Gorge (een prachtige vallei met een enorme rivier). In de avond moest ik mee helpen met het opzetten van een debat toernooi voor middelbare scholen. De volgende twee dagen was ik daar erg druk mee bezig, maar dat alles werd beloond met een heelrijk diner in een goed restaurant in McMinnville, en (nog veel beter) een reis naar Nieuw Mexico over twee weken. Daar ga ik meedoen aan een groot debat toernooi, maar daarnaast hebben we ook genoeg vrije tijd om daar rond te gaan reizen. Dus mijn reizen zijn nog niet gestopt en ik kijk er erg naar uit!

Na dat weekend begon ik aan mijn nieuwe semester. Dit semester neem ik best veel klassen: digital photography, public speaking, mechanica of materials (een natuurkunde klas), multicultural America, Radio Broadcasting en Mass Communication Tools. Ik heb bijna al mijn klassen gehad, en ben erg blij met mijn keuze. Met photography leren we om digitale foto's te nemen, maar ook om ze te bewerken. Voor Radio Broadcasting moet ik een wekelijkse radio show presenteren op de linfield radio (die trouwens ook via het internet te beluisteren is, dus zodra ik mijn tijden weet laat ik wel weten wanneer jullie mij als radio host kunnen verwachten). Naast al deze klassen zit ik ook in het tennis team, wat inhoud dat ik 6 keer per week moeten trainen. Het is echt super heftig, maar ook heel gezellig en daarnaast past het redelijk goed in mijn schema.

Genoeg gekletst, het wordt tijd voor mij om naar bed te gaan. Ik laat weten hoe Nieuw Mexico is en wat er nog meer op de campus gebeurd! Tot snel!