Eerste weekend
Door: matthijsbaurichter
Blijf op de hoogte en volg Matthijs
29 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
De oriëntatie is nu voorbij. Het waren drie hele drukke dagen, waarin ik van de ene plaats naar de andere moest lopen (de campus is niet heel groot. Om van de ene kant naar de andere kant te lopen duurt het 15 minuten). De dag vandaag begon met een brunch, wat normaal is in het weekend. Daarna had ik mijn persoonlijke gesprek met mijn educational advisor over de vakken die ik neem. Alles was in orde, dus ik kon meteen door naar een andere informatie sessie over de veiligheid op campus. Ongeveer elke informatie sessie gaat over veiligheid of over sexuele intimidatie, en blijkbaar weten amerikanen niet dat kaarsen brand kunnen veroorzaken en dat sprinklers dienen om een brand te blussen en niet om je was aan op te hangen, want dat is eigenlijk het enige wat ze zeggen, maar daar doen ze dan een uur over. Na dit saaie gebrabbel was er een activity fair, een markt waar alle clubs zich vertegenwoordingen. Ik ben nu ongeveer lid van elke club, ik heb geen idee waarom, maar ik weet zeker dat ik ze bijna allemaal moet laten vallen, omdat ik het simpel weg te druk zal gaan hebben. Na het avondeten, Amerikanen doen dat om 5 uur, kregen we een speech van een motivator, iemand die je enthousiast maakt voor de komende tijd (typisch Amerikaans). Het was desondanks een goeie en erg grappige spreker, alhoewel ik sommige grappen niet echt begreep, maar dat zal wel door mijn gebrek aan Engels/Amerikaans komen. De oriëntatie werd afgesloten met een dormmeeting, waar we de hele dorm ontmoeten. Ik zit in een gezellige dorm en we zijn met een hele grote groep freshman, die veel dingen samen doen. Morgen beginnen de eerste lessen en mijn eerste les is soccer, volleybal en golf (ja, in Amerika kun je simpel weg afstuderen met dit soort lessen en je hebt vele verschillende sporten: van yoga tot scuba duiken). Ik ben benieuwd hoe het zal worden en ik hou jullie op de hoogte!